Stöd vårt arbete!

Riksförbundet för Social och Mental Hälsa grundades 1967 och har i mer än 50 år motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

Du kan hjälpa RSMH att få en starkare röst genom att stödja oss ekonomiskt. Du kan också bli medlem i vår organisation. Klicka för att veta mer.

Öppna utbildningar

Våra utbildningar är till för dig som är chef, anhörig, sjukvårdspersonal, eller som kanske själv mår dåligt. Här lär vi ut strategier som kan leda till ett bättre mående, eller vad du ska göra om du möter någon som är suicidal.

I kalendariet nedanför kan du se vilka föreläsningar som är aktuella just nu. I kursavgiften ingår lunch och fika. Du som är RSMH medlem får alltid 10 procent rabatt på avgiften.


Utbildning för dig som anhörig

RSMH, Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, kommer under 2020–2021 genomföra utbildningar och studiecirklar för anhöriga till personer med psykisk ohälsa. Projektet är finansierat av Folkhälsomyndigheten och genomförs i enlighet med deras riktlinjer för Covid-19. RSMH är en medlemsorganisation där människor med erfarenhet av psykisk ohälsa och deras anhöriga arbetar tillsammans för att värna sina rättigheter i samhället.

Utbildningen sker vid två tillfällen som pågår i tre timmar och blandar teorier, genomgång av praktiska stöd och verktyg samt visar på vägar framåt för att den anhöriga ska ha en hållbar situation. Det är kostnadsfritt att delta.

Under hösten 2020 arrangerar vi en öppen testutbildning den 16:e och 17:e november mellan 18–21 på S:t Göransgatan 82A.

Tillfälle 1: Introduktion av utbildningen och fokus på anhörigrollen och vad det innebär och för med sig.

Tillfälle 2: Rättigheter och verktyg för dig som anhörig. Här presenterar vi olika metoder och verktyg som det går att använda sig av, presenterar konkreta råd och förklarar vilka rättigheter du har.

Utbildningen avslutas med att vi pratar om vägen framåt och hur du som anhörig ska ha rätt att hålla och må bra du också. Vi går igenom vad återhämtning är för något och vad du kan förbereda det för olika utmaningar som kan dyka upp på vägen.

Testutbildningen genomförs för att kvalitetssäkra materialet och ger deltagarna en möjlighet att själva få vara med och påverka innehållet framåt. Efter utbildningen skickas en enkät ut av analysföretaget Medida som även gör en fokusgrupp med djupintervjuer med deltagare från de olika utbildningarna.

För anmälan eller frågor kan du maila till projektledare Emil Åkerö på emil.akero@rsmh.se

Välkommen!

Är utbildningen du vill gå fullbokad? Gör en intresseanmälan!

Om du inte hittar en ledig kursplats så kan du göra en intresseanmälan till fullbokad kurs. Detsamma gäller om den utbildning som du är intresserad av inte finns med i kalendariet. Vi kontaktar då dig om det blir en plats ledig på den fullbokade kursen, eller om vi planerar att hålla din önskade utbildning inom en nära framtid. Klicka på länken nedan för att komma till formuläret för intresseanmälan.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

RSMH Utbildning samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress: rsmh@rsmh.se.

RSMH Utbildning förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR