Stöd vårt arbete!

Riksförbundet för Social och Mental Hälsa grundades 1967 och har i mer än 50 år motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

Du kan hjälpa RSMH att få en starkare röst genom att stödja oss ekonomiskt. Du kan också bli medlem i vår organisation. Klicka för att veta mer.

Anhörigstöd

Hur behåller man hälsan som anhörig? På vilka sätt stöttar man bäst? Hur ska man förhålla sig till en depression? Det är frågor som du får svar på under kursen Anhörigstöd.

Osynligt arbete som måste värdesättas

För en människa med psykisk ohälsa kan stödet från en anhörig vara ovärderligt. Det är ofta ett av de viktigaste bidragen till återhämtning. Det här viktiga men osynliga arbetet måste värdesättas och den anhöriga behöver få avlastning, kunskap och vägledning i sin roll. Med hjälp från omgivningen vittnar många anhöriga också om att det blir mer positivt och berikande att hjälpa en närstående.

Kursen Anhörigstöd är en återhämtningskurs för anhöriga och brukare. Den riktar sig även till dig som möter anhöriga i ditt arbete. Syftet är att du ska få verktyg och metoder för att kunna ge bästa stöd – även till dig själv!

Vi lär oss om att behålla ett gott liv

Kursen Anhörigstöd ges om tre timmar vid två tillfällen. De som leder kursen är två utbildare med lång erfarenhet. Några av de punkter som vi tar upp är:

  • Min roll som anhörig.
  • Vad stödjer (och hindrar) återhämtning?
  • Expressed emotions.
  • Olika sätt att stödja på.
  • Förhållningssätt vid olika diagnoser.
  • Om att behålla ett gott liv som anhörig.

Vill du göra en bokning, få uppgifter om priser eller bara veta mer? Fyll i formuläret, nedan, eller kontakta rsmh.utbildning@rsmh.se

Hantering av personuppgifter (GDPR)

RSMH Utbildning samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress: rsmh@rsmh.se.

RSMH Utbildning förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR