Stöd vårt arbete!

Riksförbundet för Social och Mental Hälsa grundades 1967 och har i mer än 50 år motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

Du kan hjälpa RSMH att få en starkare röst genom att stödja oss ekonomiskt. Du kan också bli medlem i vår organisation. Klicka för att veta mer.

Att möta personer med psykisk ohälsa

Många möter, i sin yrkesroll, personer som har olika typer av psykisk ohälsa. Möten i   pressade situationer kan bli obehagliga för båda parter. I denna utbildning får deltagarna verktyg för att möta personer med psykisk ohälsa på ett bra sätt.  

När vi träffar en person med psykisk ohälsa i vår yrkesroll, blir vi ofta överraskade och saknar beredskap för hur vi ska bete oss. Det kan leda till dåliga eller rent av obehagliga möten för samtliga inblandade. Arbetar man med myndighetsutövning av olika slag kan mötena dessutom vara känsliga, vilket ställer höga krav på bemötandet.  RSMH Utbildnings utbildning Att möta personer med psykisk ohälsa ger ökad kunskap för att känna igen symptom och veta hur man ska bemöta människor med psykisk ohälsa.

Konkreta tips om bemötande

Utbildningen vänder sig till anställda i alla branscher. Vi skräddarsyr innehållet så att det ska passa just era förutsättningar. Kursledarna har lång erfarenhet av att utbilda och omfattande kunskap om psykisk ohälsa. Under dagen får deltagarna lyssna på en personlig berättelse om hur det är att leva med psykisk ohälsa. Kursen omfattar en dag.

Ur innehållet

  • Hur märker man att någon har psykisk ohälsa?
  • Vanliga symptom och konsekvenser.
  • Konkreta tips i bemötandet – första samtalet.
  • Konfliktlösning.
  • Vilken vård och stöd finns i samhället i övrigt?

RSMH Utbildning har omfattande erfarenhet av att utbilda olika yrkesgrupper om att möta personer med psykisk ohälsa.

Vill du göra en bokning, prisförfrågan eller bara veta mer? Kontakta rsmh.utbildning@rsmh.se

Öppna utbildningar våren 2020

Kursen genomförs 12 mars samt 4 maj på IOGT-NTO-gården i Klara, Klara Södra Kyrkogata 20. Varje kurstillfälle har 20 platser.
Pris 2700 kr/person (RSMH är en allmännyttig ideell organisation och därför inte momspliktig)

Anmäl dig här till 12 mars

Anmäl dig här till 4 maj

 

Denna utbildning finns även skräddarsydd för anställda på folkhögskola. Den kallas då ”Att möta deltagare med psykisk ohälsa”.

 

Offertförfrågan för utbildningen

  • Datumformat: MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ

 

 

 

Hantering av personuppgifter (GDPR)

RSMH Utbildning samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress: rsmh@rsmh.se.

RSMH Utbildning förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR