Stöd vårt arbete!

Riksförbundet för Social och Mental Hälsa grundades 1967 och har i mer än 50 år motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

Du kan hjälpa RSMH att få en starkare röst genom att stödja oss ekonomiskt. Du kan också bli medlem i vår organisation. Klicka för att veta mer.

Första Hjälpen till Psykisk Hälsa

Första Hjälpen till Psykisk Hälsa; Mental Health First Aid (MHFA) har utvecklats i Australien. Avsikten är att sprida kunskap om psykisk ohälsa och sjukdom till allmänheten och professionen för att minska fördomar och stigmatisering. Tanken bakom utbildningen liknar den vid en fysisk Första hjälpen-utbildning.

Alla kursdeltagare får en instruktiv och detaljerad handbok i Första Hjälpen till Psykisk Hälsa. I utbildningen ingår även filmvisningar, enkla uppgifter och övningar i grupp. Efter avslutad kurs får deltagarna ett intyg och blir certifierade Första hjälpare.

Ur innehållet

Utbildningen ger en god överblick av förekomsten av olika former av psykisk sjukdom i Sverige. Du får ingående kunskap om de tecken och symtom som finns vid olika psykiska sjukdomstillstånd, särskilt depression, psykossjukdomar och ångesttillstånd och vilken behandling som finns. Dessutom får du kunskap om hur man känner igen och kan ingripa vid kriser som exempelvis självskadebeteende, självmordsnärhet, panikattacker och akuta psykostillstånd. Du lär dig hur man lyssnar utan att värdera, hur man bekräftar och uppmuntrar till att söka lämplig professionell hjälp och hur man uppmuntrar användandet av olika självhjälpsstrategier. Programmet är baserat på vetenskaplig evidens och rekommenderas av experter.

Alla våra föreläsare är certifierade instruktörer av KI, Karolinska Institutet och har genomgått utbildning i en eller flera instruktörsutbildningar för  unga, vuxna eller äldre. 

RSMH Utbildning har alltid 2 kursledare som är ansvariga för kursdagen.

Vill du göra en bokning, prisförfrågan eller bara veta mer? Fyll i formuläret, nedan, eller kontakta rsmh.utbildning@rsmh.se

Den här kursen borde alla få gå!"

"Var jättetrött när jag kom hit men känner mig fylld av ny kunskap och energi!
- Röster från deltagare

Offertförfrågan för utbildningen

  • Datumformat: MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ

Bli en räddare i nöden

Vi tränar människor att känna igen tecknen på hjärtattack. Men inte symtomen hos en självmordsbenägen. Så måste det inte vara. Följ med Modern Psykologis Lotten Wiklund på kurs i Första hjälpen till psykisk hälsa.

Hantering av personuppgifter (GDPR)

RSMH Utbildning samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att tillhandahålla produkter och tjänster åt dig, för att informera dig om nyheter och uppdateringar av våra produkter och tjänster, för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress: rsmh@rsmh.se.

RSMH Utbildning förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR